FMTC steekt subsidie in gezamenlijke R&D

Leestijd: 1 minuut

Het FMTC roept op tot samenwerking in mechatronicaonderzoek. Het Leuvense R&D-centrum kreeg in maart 16,5 miljoen euro overheidssubsidie. Een deel daarvan wil het investeren in strategische partnerschappen met onderzoeksteams van kennisinstellingen. Gezamenlijke projecten hebben een looptijd van vier jaar en krijgen de beschikking over 75 duizend euro per jaar. Geïnteresseerden kunnen via info@fmtc.be een inschrijfformulier aanvragen. Voorstellen moeten voor 1 september binnen zijn.

Het FMTC heeft drie onderzoeksterreinen gedefinieerd: ecologische, flexibele en intelligente machines. In het eerste domein willen de aangesloten bedrijven de milieu-impact van hun machines drastisch terugschroeven door de ontwikkeling van nieuwe controlemechanismes, actuatoren en systemen. In het tweede domein gaat het FMTC technologieën ontwikkelen om de flexibiliteit en de modulariteit van machines te verbeteren. In het laatste domein mikken de Leuvenaren op technologieën die de intelligentie van machines verhogen. Hier gaat het om sensoren, signaalverwerking en kunstmatige intelligentie. Op alle drie de terreinen wil het FMTC een ’absolute Europese technologieprimeur‘ ontwikkelen: energie-efficiënte elektromechanische aandrijvingen, draadloze controlearchitecturen om bijvoorbeeld robots aan te sturen en intelligente zelfdiagnose voor machines.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login