Flexibele klauwplaten Schunk verhogen rendement bij draaien

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De krachtbediende drieklauwplaat Rota NCD van Schunk is bedoeld voor het vasthouden van werkstukken op de draaibank. Gebruikers die op een machine verschillende objecten bewerken, verminderen er de rusttijden en de kosten mee, claimt het Duitse bedrijf. Door de grote doorlaat kunnen zij op de Rota NCD verschillende staafdiameters verwerken. Bovendien voorkomt het door Schunk gepatenteerde tangklauwsysteem dat de spanklauwen loskomen. De stabiliteit neemt toe en er zijn minder trillingen. Zelfs de kleinste staafdiameter wordt met behulp van de tangklauw met een hoge precisie geklemd, zegt Schunk.

In combinatie met standaard opzetklauwen maakt de Rota NCD veel variaties van de interne en externe spanning mogelijk. Door een geïntegreerde T-gleuf in de grondklauwen kunnen de opzetklauwen extreme posities aannemen. Lange grondklauwgeleidingen ondersteunen de spanklauwen optimaal, zodat de spankracht lang hoog kan blijven. De aan alle zijden geslepen en geharde functionele onderdelen zorgen voor een hoge rondloopnauwkeurigheid en herhaalbaarheid. Het spiestaafsysteem voor krachtoverbrenging en het lage gewicht van de grondklauwen zorgen ervoor dat een hoog toerental binnen bereik komt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content