Flexibel en eenvoudig veiligheidssysteem Omron

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De op software gebaseerde modulaire G9SP-veiligheidscontrollers van Omron kenmerken zich door een lage total cost of ownership en flexibiliteit, mede dankzij het feit dat ze gemakkelijker kunnen worden geherconfigureerd dan hard-wired veiligheidssystemen. De controllers zijn verkrijgbaar in drie I/O-uitvoeringen: 20/8, 10/16 en 10/4. Er is een reeks uitbreidingsmodules beschikbaar die kunnen worden gebruikt om conventionele ingangen en uitgangen toe te voegen.

Met de optionele Ethernet-interface is de G9SP-controller gemakkelijk te integreren met moderne besturingssystemen. Via de USB-interface is bijna iedere pc te gebruiken voor het programmeren en configureren van de units. Programma‘s kunnen ook worden opgeslagen op een verwisselbare geheugencassette voor eenvoudige overdracht tussen controllers.

De controllers zijn geschikt voor programmering met gecertificeerde en vooraf opgeslagen functieblokken voor alle voorkomende toepassingen, zoals de input van contactloze schakelaars, sensoren met enkele bundel en veiligheidsmatten. Door de gebruiker gedefinieerde functieblokken worden ook ondersteund en zijn snel en eenvoudig te ontwikkelen en te testen. Alle elementen van het programma, met inbegrip van functieblokken, kunnen opnieuw worden gebruikt in toekomstige projecten.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content