Flanders Make krijgt 15 miljoen voor West-Vlaamse vestiging

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De Vlaamse Regering heeft beslist om Flanders Make definitief te erkennen als strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie en de technologische sector. Er is een nieuw convenant afgesloten voor de komende vijf jaar (2018-2022). Daarin worden belangrijke stappen gezet naar het centraliseren en verder professionaliseren van het onderzoekscentrum zodat ze een sleutelpositie kunnen innemen in de transitie van de Vlaamse maakindustrie naar Industrie 4.0.

‘Flanders Make heeft een belangrijke rol in de versterking van onze maakindustrie’, stelt Philippe Muyters, Vlaams minister van innovatie. ‘Met het nieuwe convenant en de bijhorende verhoging van de middelen stellen we hen in staat om die prominente rol daadwerkelijk op te nemen.’

De Vlaamse Regering en Flanders Make hebben een groeipad afgesproken op basis van een jaarlijkse dotatie van 18,4 miljoen euro. Dat bedrag kan worden verhoogd als er ook voldoende externe middelen worden gevonden.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login