Festo verbetert ventielen

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Festo heeft een nieuw type slow-startventiel aan zijn reeks ventielen voor het VTSA-eiland toegevoegd met een geïntegreerde sensor die de positie van het ventiel bewaakt. Hiermee is het mogelijk om beveiliging en aansturing van de installatie over één en hetzelfde ventiel te laten lopen. Ook brengt Festo een ventiel uit van 42 mm met een doorlaat tot 1400 l/min uit. Het bedrijf had al een ventiel van 18 mm met een doorlaat van 500 l/min en een van 26 mm met een doorlaat van 1000 l/min. De nieuwe ventielen zijn conform het uitgangsprincipe van het VTSA-ventieleiland naast en door elkaar op de basismodule te gebruiken en via ieder gangbaar veldbussysteem of via een multipoolaansluiting aan te sturen.

Het VTSA-ventieleiland is via de CPX van diagnosefuncties en compatibiliteit met veldbussystemen te voorzien. De CPX in metalen uitvoering houdt ook stand in de meest veeleisende omgevingen. Via schroefverbindingen zijn de nieuwe metalen modules aan elkaar te koppelen. Elektrisch zijn ze beschikbaar met 8 of 16 in- of uitgangen. Alle elektrische componenten van de modules zijn modulair te configureren. Op elke ventielpositie van de VTSA-basismodule kunnen verschillende pneumatische functies op elkaar worden aangebracht. Zo is er de keuze om één positie alleen door een ventiel in te laten nemen of daar een sluitplaat voor het hotswappen van ventielen aan toe te voegen, plus eventueel nog een reduceerplaat of regelventiel.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login