Festo lanceert rvs-cilinder met diameter van 63 mm

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De CRDSNU-cilinder van Festo is speciaal ontwikkeld voor toepassing in de farmaceutische, levensmiddelen- en verpakkingsindustrie. Hij is vervaardigd van roestvrijstaal en door zijn constructie bestand tegen agressieve reinigingsmethodes. De cilinder is beschikbaar tot een diameter van 63 mm en heeft een lange levensduur door toepassing van een drooglooppakking en een zelfinstellende buffering.

De CRDSNU‘s zijn modulair opgebouwd waardoor gebruikers makkelijk kunnen variëren in onder meer slaglengte, soort buffering en soort afschraper. Wat de pakkingen betreft, bestaat de keuze uit polyurethaan, viton, drooglooppakkingen of harde afschrapers. Deze laatste bieden onder meer mogelijkheden voor toepassingen in omgevingen waarin met kleverige materialen wordt gewerkt. De combinatie viton en roestvrijstaal levert een hoge chemische bestendigheid. Zowel de pakkingen als de lagers zijn via de demontabele frontkap eenvoudig te wisselen.

Festo heeft een aantal speciale versies in zijn assortiment opgenomen. Zo is er een variant die bestand is tegen temperaturen tot -40 graden Celsius. Tevens is te kiezen voor een speciale draad of binnendraad op de zuigerstang, een doorlopende zuigerstang of een afdichting die bestand is tegen temperaturen tot 120 graden Celsius.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content