Exrobotics versnelt verkoop via licentiedeal met Yokogawa

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Yokogawa gaat de explosieveilige robothardware en inspectiesoftware van Exrobotics internationaal vermarkten. De Rotterdamse ontwikkelaar heeft daarvoor een licentieovereenkomst getekend met het Japanse concern. Yokogawa zet zijn klantenbestand en zijn wereldwijde verkoop- en servicenetwerk in om de Exr-1-robot en toekomstige Exrobotics-producten te introduceren in offshore en onshore olie- en gasproductiefaciliteiten, grote raffinaderijen en chemische fabrieken, waar inspecties door mensen moeten worden geminimaliseerd.

Exrobotics is het enige bedrijf ter wereld met een werkende, Ex-gecertificeerde inspectierobot die kan worden ingezet in potentieel explosiegevaarlijke omgevingen. Het modulaire systeem maakt het mogelijk om olie- en gasinstallaties van afstand te inspecteren, wat veiliger, sneller en efficiënter is dan mensen ter plaatse sturen. Het systeem kan worden uitgerust met een reeks sensoren en camera’s, heeft 4G LTE draadloze netwerkmogelijkheden en kan worden gemonitord en bestuurd vanaf een laptop, tablet of smartphone door een operator in een veilige controlekamer overal ter wereld.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login