Emerson zet in op industriële koeltechniek

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Control Techniques en Leroy-Somer, businessunits van Emerson Industrial Automation, bereiden de introductie voor van een nieuwe productlijn regelaars en motoren, gericht op de markt voor industriële koeltechniek. De componenten zijn ontworpen om applicaties zoals ventilatoren, pompen en compressoren te ondersteunen en zijn het resultaat van uitgebreid klantenonderzoek. Uit dit onderzoek kwam een aantal belangrijke klanteisen naar voren zoals betrouwbaarheid, energie-efficiëntie, eenvoudige bediening en onderhoudsvriendelijkheid. Op basis daarvan hebben Control Techniques en Leroy-Somer een aantal zeer specialistische oplossingen ontwikkeld, die naar eigen zeggen in de wereld van de industriële koeling nieuwe normen stellen.

Control Techniques demonstreert zijn nieuwe Powerdrive F300-frequentieregelaar, speciaal ontworpen voor ventilator-, pomp- en compressorapplicaties. De Powerdrive F300 is geschikt om in kasten te integreren en biedt een sensorloze motorbesturing met permanentmagneettechnologie. Tevens is een flexibele reeks ventilator-, pomp- en compressorfuncties geïntegreerd, een on-board plc en een vermogensbereik van 1,1 kW tot 2,8 MW.

Van Leroy-Somer komt de Powerdrive MD2M-frequentieregelaar voor wandmontage met dezelfde technische eigenschappen als de Powerdrive MD2, een geavanceerde en gebruiksklare IP54-aandrijving die plug & play-eenvoud combineert met sensorloze motorbesturing op basis van permanentmagneettechnologie.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content