EKB start samenwerking met ai-softwareleverancier Neurala

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Systeemintegrator EKB is met ingang van 1 januari een samenwerking aangegaan met Neurala, een Amerikaanse softwareleverancier op het gebied van artificial intelligence voor visiontoepassingen. EKB levert al een aantal jaar machinevisionoplossingen op maat vanuit zijn vestigingen in Haaksbergen en Houten. Door deze samenwerking biedt EKB nu een gebruikersvriendelijke omgeving voor de realisatie van kwaliteitsinspecties voor industriële processen.

De software van Neurala werkt op basis van deep learning en richt zich voornamelijk op kwaliteitsinspecties met goed- en afkeurtoepassingen (pass/fail). Het is inzetbaar in elk productieproces waarbij tussentijdse en/of eindcontrole gewenst is en waar bedrijven deze inspectie willen automatiseren. De softwareomgeving is zeer gebruiksvriendelijk en ook de software-integratie is met een ‘paar muislikken’ te realiseren, aldus EKB. Lokaal of via de cloud kan de gebruiker nieuwe samples toevoegen en het ai-netwerk (her)trainen. Hij kan zelf aangeven op welke opname een goed product en op welke opname een afkeurproduct te zien is. De software zal vervolgens het best passende ai-netwerk inzetten en instellen om tot een optimale classificatie te komen. De resultaten worden via plc-i/o en Modbus TCP naar de besturing gecommuniceerd.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login