Eindhovense voetbalrobots tweede op robot-WK in China

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het voetbalrobotteam van de TU Eindhoven heeft op de Robocup 2015 in China afstand moeten doen van de wereldtitel robotvoetbal. De Tech United-robots verloren in de finale met 4-1 van hun grote rivaal Water uit China. Twee jaar geleden delfde Tech United ook al het onderspit in de finale tegen team Water.

Het Eindhovense team werd bij de start van de finale direct goed wakker geschud, Water scoorde binnen anderhalve minuut na het startsignaal twee doelpunten, om er even later een derde aan toe te voegen. Pas halverwege de eerste helft wist Tech Uniteds ‘Robodinho’ er een doelpunt voor de Eindhovenaren tegenover te zetten. Na rust scoorde Water al snel een vierde goal. Robodinho maakte het, met nog zo’n vijf minuten op de klok, nog even spannend, maar trof met zijn schot de paal. De Chinese verdediging hield ook in de laatste minuten knap stand, zodat 4-1 de einduitslag was.

Tech United deed ook mee met de @Home-competitie met de Sergio- en Amigo-robots. Hier moest het team genoegen nemen met een vierde plaats. In deze klasse, waarin zorgrobots deelnemen die op termijn oudere mensen kunnen helpen langer zelfstandig te blijven wonen, werd het team vorig jaar nog tweede, maar nu kampte de camera van Sergio vlak voor de finale met opstartproblemen, waardoor veel kostbare tijd in de finale verloren ging.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login