Egemin renoveert Brugse Boudewijnsluis

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Egemin Automation heeft samen met Depret uit Zeebrugge een contract binnengehaald voor de volledige renovatie van de Boudewijnsluis in Brugge. Voor het project werd een openbare aanbesteding uitgeschreven, waar Egemin als beste uitkwam. Het totale aanbestedingsbedrag van het project bedraagt zo‘n 2,5 miljoen euro, het Egemin-aandeel bedraagt ongeveer de helft daarvan.

De Boudewijnsluis maakt de verbinding tussen de Brugse ringvaart en de haven van Zeebrugge via het Boudewijnkanaal. De sluis is verouderd en moet dringend worden gerenoveerd om de bedrijfszekerheid te vergroten, de bediening te centraliseren en omgevingsaanpassingen uit te voeren. Medio 2014 moet het project zijn afgerond.

Egemin vernieuwt de aandrijving van de eb- en vloeddeuren, zowel het boven- als benedenhoofd, en de hydraulische aandrijving van de spoorbrug. ’We vervangen de volledige aansturing en gebruiken daarvoor PLC-sturingen op Scada-niveau‘, zegt Egemin-projectmanager zegt Koen Cools. ’Dat zijn programmeerbare sturingen die de meet- en regelsignalen van de sluis verzamelen, doorsturen, verwerken en visualiseren.‘ Het Zwijndrechtse bedrijf installeert daarnaast ook nieuwe elektrische en hydraulische spindels.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login