Efficiënter velgenmachines ontwerpen met 20-Sim

Christian Kleijn is directeur van Controllab Products. Tijdens de Model-Driven Development Day op 29 april geeft hij een presentatie met de titel ’Why model-based design works‘. Ook verzorgt Controllab een workshop over modelgebaseerd ontwerpen met 20-Sim.

Leestijd: 3 minuten

Hoe schaal ik een bestaande velgenmachine op van auto- naar vrachtwagenformaat met een ontwerpafdeling die vooral uit nieuwe mensen bestaat? Dit was de uitdaging waarvoor teamleider Oscar de Boer zich geplaatst zag toen hij twee jaar geleden bij Fontijne Grotnes in dienst trad. Hij nam Controllab Products in de arm om het probleem modelgebaseerd te lijf te gaan.

Fontijne Grotnes is gespecialiseerd in metaalvervorming. Een belangrijk product van het Vlaardingse bedrijf is de velgenmachine die volautomatisch plaatstaal buigt, last en in de juiste vorm walst. Een klant wilde deze machine opschalen voor de productie van vrachtwagenvelgen. De bestaande machine was ontworpen door een team dat door promoties en verloop niet meer intact was. Parallel aan het herontwerp moest Fontijne daarom een nieuw ontwerpteam opzetten. Dit maakte een first-time-right-aanpak een absolute noodzaak. Teamleider Oscar de Boer schakelde Controllab Products uit Enschede in om modelgebaseerd ontwerpen bij Fontijne te introduceren.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login