Eerlijk zullen we alles delen

Egbert Stremmelaar is voorzitter van de Feda en BU-director bij Eriks Aandrijftechniek.

Leestijd: 4 minuten

In de afgelopen periode hebben we met de Feda veel bedrijven bezocht en gesproken in de categorie maakindustrie en toelevering. Wat opvalt, is het optimisme daar. Nagenoeg niemand verwacht dit jaar in de problemen te komen. De meeste ondernemingen verwachten een nullijn of zelfs groei. Hierbij moet u niet vergeten dat 2011 voor enkele bedrijven een zodanig topjaar was dat een evenaring vrijwel onmogelijk is.

Daarnaast zagen we mooie initiatieven op het gebied van samenwerking en platforms om samenwerking te bevorderen. Voorbeelden van deze laatste categorie zijn AutomotiveNL en Brainport Industries, het event ’De Industriële Week‘ en de diverse themadagen en seminars op het gebied van de hightech. Met een zakelijke overheid die dan ook nog innovatiebudget ter beschikking stelt, lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Of toch?

Als er gesproken wordt over open innovatie, lijkt dat momenteel toch nog te veel een holle kreet. Ofschoon er best hard wordt gewerkt aan een betere invulling van deze term, wil ik toch een waarschuwing laten horen. Zoals een mooi spreekwoord zegt: je krijgt maar één kans voor een goede eerste indruk. Gebruik je die kans niet, dan heb je meteen al een achterstand en moet je hard werken om weer aan de startlijn te komen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content