Dynamische modelvorming verkort time-to-market

Bernhard Bakker is businessunitmanager Productdevelopment bij Mecal, het engineeringbureau gespecialiseerd in analyse en ontwerp van high-end mechatronische systemen.

Leestijd: 6 minuten

Het doel van een mechatronisch model is om een link te leggen tussen het ontwerp en de performancespecificaties. Bernhard Bakker van Mecal doet in dit artikel uit de doeken hoe zijn bedrijf dynamische modelvorming toepast bij het ontwerp van onder meer inspectiesystemen, printers, diebonders en waferscanners. Een belangrijke overeenkomst tussen deze systemen is dat ze hoge snelheden combineren met een hoge nauwkeurigheid.

Het doel van het modelleren van mechatronische systemen is om de performance te voorspellen en te optimaliseren voordat het systeem bestaat. Dit maakt het mogelijk om het ontwerp van een apparaat tijdens het gehele ontwerptraject te sturen op performanceparameters. Het resultaat is niet alleen een beter eindproduct maar ook dat er minder prototypes nodig zijn om tot dit resultaat te komen. De time-to-market wordt daardoor aanzienlijk bekort en het ontwerpproces is beter beheersbaar, zowel wat betreft de uiteindelijke kwaliteit van het ontwerp als de planning.

In dit artikel gaan we in op modelvorming zoals Mecal dat succesvol toepast bij het ontwerp van onder meer inspectiesystemen, printers, diebonders en waferscanners. Een belangrijke overeenkomst tussen deze systemen is dat het hierbij gaat om apparaten die hoge snelheden combineren met een hoge nauwkeurigheid.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login