Dutch Optics Centre krijgt Fieldlab-status

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

FME-voorzitter en Smart Industry-boegbeeld Ineke Dezentjé Hamming heeft het Dutch Optics Centre officieel de status van Smart Industry Fieldlab toegekend. De TU Delft en TNO initieerden dat expertisecentrum voor hightech optica en optomechtronica vorig jaar om in kleine consortia met het mkb nieuwe producten te ontwikkelen, onder meer op het gebied van satellieten, telescopen, microscopen en controle-instrumenten. Met de Fieldlab-status krijgt het DOC toegang tot een groot netwerk van bedrijven in de technologische industrie, invloed op agenda’s, deelname aan projecten en opdrachten, maar ook vervolgfinanciering.

Het nieuwe Fieldlab DOC fungeert in de eerste plaats als een platform waar bedrijven en kennisinstellingen samenwerken aan de ontwikkeling en productie van hightech optische en optomechanische producten en instrumenten. Erik Ham, namens TNO betrokken bij het DOC: ‘We kunnen nu de kennisketen sluiten en de lijnen kort houden. TNO kan optreden als intermediair tussen wetenschappers en ondernemers zodat de innovaties ook snel op de markt beschikbaar komen. Bovendien willen de deelnemers hun onderzoek beter afstemmen, de Nederlandse optische industrie in het buitenland promoten en jong talent opleidingskansen bieden.’

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login