Doorstart voor failliet Tocardo ‘zeer realistisch’

Alexander Pil
Leestijd: 3 minuten

Tocardo International is door de rechtbank in Alkmaar failliet verklaard. Eind vorig jaar moest de getijdenturbinemaker uit Den Oever surseance van betaling aanvragen. Curator Alexander Claus van Tanger Advocaten acht de kans op een doorstart voor Tocardo ‘zeer realistisch’.

Met de Canadese grootaandeelhouder Tribute Resources was Tocardo in een ver gevorderd stadium om de krachten te bundelen. Tribute had al een aandeel van 46,5 procent in het Noord-Hollandse bedrijf en wilde dat verhogen naar 100 procent. Toen bleek dat Tribute de benodigde financiering niet op tijd kon realiseren, raakte Tocardo in zwaar weer.

‘Ons doel is om met de huidige ploeg door te starten’, zegt Tocardo-directeur Hans van Breugel. ‘We zitten in de finale gesprekken met drie Nederlandse geïnteresseerde partijen.’ Binnen twee tot drie weken hopen Van Breugel en curator Claus met positief nieuws naar buiten te kunnen komen. Van Breugel: ‘Tocardo is kerngezond – alleen de aandeelhouder heeft niet kunnen leveren wat hij had toegezegd. We hebben veel goede projecten in de pijplijn. Onze mensen zijn nog volop aan het werk. Werk uitbesteden gaat natuurlijk even niet, maar eind januari hopen we duidelijkheid te hebben, anders wordt het lastig om ze vast te houden.’

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login