Doedijns neemt Amerikaanse offshoreleverancier over

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Doedijns Internationaal heeft het Amerikaanse Logan Industries ingelijfd. Dat meldt Het Financieele Dagblad. Het Waddinxveense bedrijf betaalt enkele tientallen miljoenen voor de specialist in hydraulische systemen voor boorinstallaties op zee. Het bedrijf uit Houston richt zich vooral op de gas- en oliereserves op grote diepte. Door de hoge grondstofprijzen wordt het steeds interessanter toch op deze lastige plekken te boren. De vraag naar apparatuur voor diepzeeboringen neemt de komende tijd met zo‘n 20 procent per jaar toe, is de verwachting.

’We krijgen entree op een markt waarin boorbedrijven en energieconcerns jaarlijks tientallen miljarden investeren‘, zegt Doedijns-CEO Juul IJzermans in het FD. ’Logan heeft klanten in Azië die ter plekke ondersteuning nodig hebben. Wij voorzien daarin met onze vestiging in Singapore.‘

Naar verluid betaalt Doedijns tussen zes en zeven keer de Ebitda voor Logan. Relatief veel maar IJzermans vindt het gerechtvaardigd gezien de zelf ontwikkelde technologie van het Amerikaanse bedrijf. Die kennis gaat het Waddinxveense concern gebruiken voor zijn bestaande klantenkring. Doedijns rekent op een verdubbeling van de groeps-Ebitda in twee jaar tijd.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login