Directieraad ASML breidt uit

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

ASML benoemt Christophe Fouquet per 1 april tot lid van de raad van bestuur. Hij neemt de verantwoordelijkheid voor het euv-programma over van Frits van Hout, die zich gaat richten op strategie en strategische relaties met toeleveranciers. De directieraad groeit zodoende van vijf naar zes. Tenminste, als de aandeelhouders daar in april mee instemmen.

De wisseling van de wacht in euv komt op het moment dat de technologie haar opwachting maakt in volwaardige chipproductie. Naar verwachting vangt die begin volgend jaar aan, maar uiteraard zijn de voorbereidingen daarvoor al in volle gang. ASML kan niet volledig voldoen aan de vraag naar euv-systemen. Fouquet zal de productie daarom moeten opschroeven. Tevens zal hij de ontwikkeling van de volgende generatie euv-machines leiden, de zogenaamde high-na-systemen.

Fouquet (44) geeft nu nog leiding aan de Application Product Group, die complementaire technologie ontwikkelt om het patroneringsproces te ondersteunen. De omzet uit deze suite van metrologische en andere producten is de laatste jaren sterk gegroeid.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login