Directeur Kooistra verwerft meerderheidsbelang STT Products

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Algemeen directeur Menno Kooistra heeft sinds 1 mei een meerderheidsbelang in STT Products. Hiermee doet oprichter Piet Steursma na 34 jaar een stap terug. De afgelopen jaren stond Kooistra al aan het roer van de Friese specialist in productieautomatisering, met achter de schermen Steursma als drijvende kracht. Ondanks de economische onzekerheden vonden alle partijen het nu het juiste moment voor een overdracht.

Steursma richtte in 1986 zijn bedrijf Steursma Engineering op, gericht op de productie van onderdelen voor medische systemen. Na flinke groei werd in 2007 Kooistra als algemeen directeur aangesteld. Anno 2020 heeft STT Products veertig professionals in dienst en ontwikkelt het hoogwaardige speciaalmachines voor de maakindustrie.

Kooistra: ‘De overname zat al een tijd in de pijplijn. Na ruim tien jaar directeur te zijn geweest, zijn we anderhalf jaar geleden gaan kijken naar participatie als eigenaar. Voor ons een stap in lijn der verwachting.’ Hij benadrukt dat met de overname de continu√Įteit gewaarborgd blijft. ‘We gaan op dezelfde voet verder als afgelopen jaren.’

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login