Digi onthult gateway voor monitoren machines

Paul van Gerven
Leestijd: 2 minuten

Digi International heeft de Connectport X3 H op de markt gebracht, een robuuste en programmeerbare cellulaire gateway voor het monitoren van apparatuur op afstand onder zware omstandigheden. Het nieuwe product heeft geavanceerde batterijvoedingsmogelijkheden en een Nema 4X/IP66-behuizing die de gateway beschermd tegen water, stof en vuil. Dit maakt de gateway geschikt voor het monitoren van tanks, leidingen, installaties in de landbouw en nutsvoorzieningen, en andere veeleisende toepassingen. De ConnectPort X3 H is geïntegreerd met het Idigi-platform, een cloud-computingservice die het gemakkelijk maakt om installaties op afstand te beheren en verzamelde data in de back-endsystemen van bedrijven te integreren.

De gateway biedt wereldwijd verbindingen met apparatuur via cellulaire GSM/GPRS-netwerken. Het systeem is gecertificeerd volgens klasse 1, divisie 2 en bevat meerdere voedingsmogelijkheden zoals netvoeding, batterijvoeding of batterijvoeding met een zonnepaneel. Het heeft geavanceerde kenmerken op het gebied van voedingsmanagement, inclusief een slaapfunctie die de installatie uitschakelt indien mogelijk en zo de batterijcapaciteit spaart.

De ConnectPort X3 H is verkrijgbaar met een optionele embedded XBee-Zigbee-module. Hiermee kan de gateway worden verbonden met een klein netwerk van Zigbee-geactiveerde draadloze apparatuur of sensoren voor lokale dataverzameling via een cellulair netwerk. Bovendien beschikt hij over een optionele analoge en digitale I/O- of RS232-poort voor directe draadverbinding en is er een optionele ingebouwde GPS-ontvanger verkrijgbaar voor het volgen van objecten.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content