D&F brengt focus aan en zet in op autonome groei

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

D&F Consulting reorganiseert om kennisontwikkeling en kennisdeling een hogere prioriteit geven. Het regiomanagement voor Zuidwest en Noordoost Nederland maakt plaats voor de businessunits Technisch Advies en Organisatie Advies. D&F zegt het laatste jaar te veel de nadruk te hebben gelegd op het uitvoeren van projecten. ’De kennisontwikkeling van de medewerkers kwam onder druk te staan‘, schrijft het bedrijf in een persbericht. Het managementteam besloot terug te gaan naar de basis met maximale aandacht voor kennis, vaardigheden en ontwikkeling bij organische groei.

D&F verwacht los van de economische teneur een autonome groei van 30 naar 60 medewerkers te kunnen verwezenlijken, een even krachtige groei als van 2003 tot 2008. ’We voelen wel wat druk, maar bezuinigen op veiligheid is toch een beetje als vloeken in de kerk‘, zegt Loek Heijkans, oud-regiomanager Zuidwest Nederland die nu de vakgroep Organisatie Advies gaat leiden. Heijkans zegt dat de recessie wel merkbaar is voor D&F. ’We merken het bij grote klanten die werktijdverkorting doorvoeren. Daar zijn projecten uitgesteld of ze gaan niet door. Gaan projecten wel door, dan vragen klanten ons vaak om iets aan de prijs te doen.‘

De ontwikkeling van kennis rondom machineveiligheid is D&F‘s grootste expertise. Het bedrijf brengt de veiligheidsspecialismen onder in de vakgroep Technisch Advies. Harry Krosse, voorheen verantwoordelijk voor de regio Zuidwest, gaat deze vakgroep leiden. Aandachtsgebieden zijn machine- en explosieveiligheid, drukapparatuur, elektrische veiligheid en veiligheidsbesturingen. Onderwerpen zijn Sil- en PL-classificatie en verificatie in de machinebouw en Sil en Hazop in de procesindustrie.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content