Demcon realiseert productielijn Bioneedle voor afbreekbare medicijninjectiesystemen

René Raaijmakers
Leestijd: 3 minuten

Bioneedle Drug Delivery heeft bij Demcon een productielijn in gebruik genomen voor een injecteersysteem met afbreekbare bionaaldjes. Het Enschedese techbedrijf helpt bij de ontwikkeling en is mede-investeerder.

Bioneedle Drug Delivery, gevestigd op het Leiden Bio Science Park, werd in 2004 opgericht door bioloog en dierenarts Gijsbert van de Wijdeven. Hij bedacht een nieuwe manier van injecteren, met bionaaldjes van biodegradeerbaar materiaal zoals zetmeel.

De holle naaldjes worden in hoge concentratie gevuld met een medicijn of vaccin. Het materiaal zorgt ook voor houdbaarheid. Bioneedle zegt dat zijn product niet hoeft te worden gekoeld. Een naaldje wordt ingebracht onder de huid of in een spier. Dat gebeurt met een hulpmiddel dat werkt op perslucht. De injectienaald, tevens verpakking, is binnen enkele minuten opgelost in de aanwezige lichaamsvloeistoffen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login