Demcon neemt Focal over

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Demcon heeft zijn deelneming in Focal Vision & Optics vergroot tot een meerderheidsaandeel. Focal opereert met vijfentwintig medewerkers vanuit het Enschedese hoofdkantoor en de Eindhovense vestiging van Demcon. Onder de naam Demcon Focal vormen de twee een gezamenlijke businessunit optomechatronische systemen die met name toepassingen voor halfgeleiderproductie (lithografie) en ruimtevaart gaat ontwikkelen. ‘Focal heeft unieke kennis op het gebied van optische systemen en precisie-inspectie die wij in veel van onze mechatronische projecten en industriële automatiseringsactiviteiten kunnen toepassen’, verklaart Demcon-directeur Dennis Schipper. ‘Samen gaan we pionieren op de markt voor optomechatronische systemen.’

Vijf jaar geleden ging Demcon een nauwe samenwerking aan met Focal Vision & Optics. Beide bedrijven waren destijds gevestigd in Oldenzaal en later verhuisde Focal met Demcon mee naar Enschede. Demcon investeerde in het bedrijf, dat toen tien medewerkers telde, en werd daarmee minderheidsaandeelhouder. Met zijn experts op het gebied van optisch systeemontwerp en visionsoftware ging Focal bijdragen aan projecten van Demcon en bleef daarnaast eigen projecten uitvoeren. Mede dankzij deze nauwe samenwerking is Focal uitgegroeid tot een integratie- en ontwikkelpartner voor uiteenlopende internationale klanten en telt het inmiddels vijfentwintig medewerkers. Focal ontwikkelt en realiseert inline precisie-inspecties en optische meetsystemen voor opdrachtgevers in de automotive, lifesciences en halfgeleiderindustrie.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login