Demcon blijft uitbreiden, nu naar Groningen

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

High-end technologieleverancier Demcon heeft een vestiging geopend op de Zernike Campus van Groningen. De Enschedese onderneming wil talent in Noord-Nederland aan zich binden, projecten voor bedrijven in de regio gaan uitvoeren en de samenwerking met Rijksuniversiteit Groningen versterken. Directeur Dennis Schipper voorziet in Groningen eenzelfde ontwikkeling als Demcon in Zuid-Nederland sinds 2011 heeft doorgemaakt. Vanuit de vestiging in Son, bij Eindhoven, voeren nu ruim zestig medewerkers grote projecten uit voor klanten in diverse markten. Vorig jaar volgde een vestiging in Delft.

Schipper voelt zich aangesproken door de aanscherping van het engineeringprofiel van Rug, gesymboliseerd door de nieuwe naam van de bètafaculteit, Faculty of Science and Engineering. Daarnaast is het onderzoek nu gebundeld in het Groningen Engineering Center (GEC). Het Groningse engineeringonderwijs levert de technische talenten af waar Demcon behoefte aan heeft. Daarnaast biedt het engineeringonderzoek kansen voor gezamenlijke projecten, verwacht Schipper. Een spraakmakend project loopt er al met het UMC Groningen. Daar behandelt chirurg Koert de Jong leverkanker met behulp van een naald die de tumor ‘wegbrandt’. Demcon ontwikkelde een robot voor naaldplaatsing die sneller, efficiënter en patiëntvriendelijker is dan de procedure die de chirurg nu nog handmatig uitvoert.

Demcon begint op de Zernike Campus met een paar medewerkers. De ambitie van Schipper is om in vijf jaar door te groeien naar eigen huisvesting met zo’n vijftig medewerkers. ‘Ik voorzie eenzelfde ontwikkeling als we met onze vestiging Zuid hebben doorgemaakt in ruim vijf jaar. Daar zijn we dichtbij grote opdrachtgevers en de TU Eindhoven gaan zitten. We hebben er nu rond zestig medewerkers en doen grote projecten voor klanten. Zo gaan we vanuit Groningen samenwerken met de RUG, het UMCG en industriële bedrijven en netwerken in Noord-Nederland.’

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login