Demcon ambieert hightechcampus in Enschede

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Demcon ontwikkelt plannen om een bedrijvencampus op te zetten nabij de UT. Het bedrijf praat hierover met de provincie Overijssel en Kennispark Twente, waarin onder meer de UT en Saxion zitten. Dat meldt het Financieele Dagblad naar aanleiding van een interview met Demcon-directeur Dennis Schipper. Demcon spiegelt zich aan de Eindhovense High Tech Campus. ‘Ik geloof sterk in dit concept’, aldus Schipper.

Op dit moment fungeert Demcon zelf al als een broedplaats voor hightech start-ups en doorgroeiers. Het biedt ontwerpondersteuning, huisvesting, ondersteunende diensten en indien nodig financiering. Daar krijgt het bedrijf nieuwe kennis en ingangen in nieuwe markten voor terug. ‘Er zit misschien een stuk idealisme in, maar ik zie vooral de synergie. Want wij kunnen ook weer leren van die starters en doorgroeiers’, zegt Schipper.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login