Delft heeft beste tu van de Lage Landen

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Volgens de laatste editie van de QS Ranking is de TU Delft wederom de beste universiteit van Nederland als het op het technologie en engineering aankomt. Net als vorig jaar staat de Zuid-Hollandse universiteit op plaats 22 in het wereldwijde overzicht. De TU Eindhoven volgt op afstand op plaats 103, de Universiteit Twente op 220. In België komt de KU Leuven als beste uit de bus, op plaats 64, terwijl Gent op plaats 140 volgt.

De QS Ranking is gebaseerd op vragenlijsten over de instellingen onder academici en medewerkers, en op citatiescores. Opvallend is dat in de top tien slechts twee Amerikaanse universiteiten staan, het MIT en Stanford – op plaats een en twee, dat wel. Verder zijn er drie Britse universiteiten te vinden (Cambridge, Oxford en het Imperial College London), twee Singaporese, en het ETH Zurich, de universiteit van Tokio, en de Chinese Tsinghua University.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login