Decentraal I/O-systeem Pilz voor Profinet-gebruikers

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het decentrale I/O-systeem PSSUniversal van Pilz ondersteunt nu de Profinet-specificatie versie 2.3. Met het I/O-systeem kunnen veiligheidstaken en standaard besturingsfuncties op veldniveau worden overgenomen. Hierbij vindt de communicatie bij de Profinet-variant plaats via Profinet volgens de actuele specificatie versie 2.3. Bovendien is PSSUniversal nu ook Profienergy-compatibel, zodat een actief en effectief energiemanagement mogelijk is.

De nieuwe versie bevat een aantal belangrijke functie-uitbreidingen. Ten eerste is het nu met het Media Redundancy Protocol (MRP) mogelijk de communicatietrajecten tussen besturingen en eindapparatuur redundant in een ringtopologie uit te voeren. Hierdoor kan een grotere beschikbaarheid van machines en installaties worden gerealiseerd. Ten tweede verkort Profinet IRT de doorvoertijden in PSSUniversal en garandeert het een deterministische communicatie. Ten derde is met Ipar Server Support nu het dynamisch opslaan en laden van parameters vanuit de master mogelijk, zodat het vervangen van apparatuur wordt vereenvoudigd. Ten slotte kan dankzij Shared Device het decentrale I/O-systeem nu met maximaal twee masters communiceren, voor het uitwisselen van standaard I/O-informatie met een standaard besturing en veilige I/O-informatie met een FS-besturing.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content