Data-acquisitiesystemen HBM met Labview-testbewaking

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

HBM heeft nieuwe Labview Virtual Instruments (VI’s) ontwikkeld voor eenvoudige bewaking van systeemtests met simultane precieze data-acquisitie met behulp van bijvoorbeeld de QuantumX-lijn van HBM. Data-acquisitie met een zeer hoge nauwkeurigheid is in systeemtests net zo belangrijk als een goede bewaking van het testobject. Voor kleine en middelgrote testbanken zoals bijvoorbeeld voor autostoelen of sloten is het essentieel om een complete oplossing te gebruiken. Die moet niet alleen compact en flexibel zijn, maar ze gebruikt idealiter apparatuur uit één enkele productfamilie. Labview heeft zich bewezen als een effectieve softwareoplossing voor testbanken.

Aan de hardwarekant biedt HBM onder meer de QuantumX-lijn, een data-acquisitiesysteem dat geschikt is voor het gebruik in systeemtests. De universele meetversterker MX840A uit de QuantumX-serie kan bijvoorbeeld alle sensoren aansturen, die worden gebruikt voor functionele tests, milieutests en duurtests. Met de data-acquisitiemodule kunnen mechanische en elektrische grootheden of temperaturen met hoge precisie worden gemeten. Er zijn Can-kanalen beschikbaar voor dataverkeer met elektronische besturingsapparatuur, die protocollen als CPP en XCP-on-Can ondersteunen. De MX879 Multi-I/O-module kan worden gebruikt om de status, het schakelgedrag of setpointsignalen te monitoren.

Met behulp van de door HBM ontwikkelde VI’s kunnen gebruikers profiteren van de voordelen van het QuantumX-data-acquisitiesysteem en de mogelijkheden van Labview. De HBM Labview-driver is namelijk volledig geïntegreerd met Labview. Behalve vrij gedefinieerde analoge signalen of periodieke signalen, kunnen ook individuele, analoge waarden of afgeregelde ingangsignalen worden geproduceerd.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content