Dassault start 2015 met sterke groei

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Dassault Systèmes heeft de resultaten over het eerste kwartaal van 2015 bekendgemaakt. De totale omzet groeide met 17 procent, naar 651,5 miljoen euro. Die groei komt voor 16 procent uit de verkoop van software en 26 procent uit services en andere inkomsten. Regionaal gezien groeide de omzet in Noord- en Zuid-Amerika 18 procent, in Europa 18 procent en in Azië 17 procent.

Dassault-topman Bernard Charlès: ‘Het wordt steeds duidelijker dat klanten prioriteit stellen aan het leveren van succesvolle experiences voor consumenten. Dat stelt ze voor de uitdaging om een open innovatieomgeving te implementeren voor modellering, simulatie en integrale samenwerking. Met het 3DExperience-platform en de Industry Solution Experiences bieden wij daarvoor de juiste oplossing. In bredere zin bekeken worden producten en processen steeds complexer. Door toevoeging van geavanceerde technologie worden producten ook slimmer. Om daar goed op in te kunnen blijven spelen, hebben we het ontwikkelen van Catia versterkt met de overgenomen technologie van Modelon.’ De Dassault-ceo verwacht dat 2015 ‘financieel gezien een sterk jaar wordt’.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login