Dassault komt met ontwikkelpakket voor elektronische systemen in auto’s

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Dassault Systèmes lanceert een industry solution experience voor de automobielsector onder de naam Smart, Safe & Connected Car. Deze oplossing moet de ontwikkeling versnellen van ingebouwde elektronische systemen die voldoen aan de Iso26262-veiligheidsstandaards en Autosar.

Elektronica en software zijn goed voor tachtig procent van de innovatie in de automotive-sector, waarbij de focus meestal ligt op actieve of passieve veiligheid, entertainment en prestaties. Op basis van deze trend hebben de grote spelers uit de automobielsector gezamenlijk de Autosar-standaard ontwikkeld. Daarnaast hebben de autofabrikanten zich ten doel gesteld te voldoen aan de nieuwe Iso26262-veiligheidsstandaard voor elektrische en elektronische functies, die volledige procesdocumentatie, analyse en verificatie vereist.

De Smart, Safe & Connected Car-oplossing van Dassault is samengesteld uit diverse applicaties die modulair zijn geïmplementeerd en focussen op vroegtijdige virtuele validatie van het voertuig. Dit vergemakkelijkt het managen van de complexiteit van hedendaagse auto‘s. Fabrikanten kunnen diverse domeinspecifieke tools op één platform bij elkaar brengen waardoor het dynamisch testen van verschillende systemen simultaan mogelijk is. Dat leidt tot hergebruik van kennis, het behalen van veiligheidstargets en het terugdringen van de tijd en kosten die gepaard gaan met het ontwikkelen van ingebouwde elektronica, aldus de leverancier.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content