Dassault helpt architecten verder met goede systeemeisen

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Dassault Systèmes heeft Argosim overgenomen. Met de Stimulus-programmatuur van deze Franse start-up kunnen systeemarchitecten met behulp van een modelleertaal zorgen voor consistente en complete specificaties. Bij systeemengineering leiden incomplete of inconsistente systeemeisen tot tal van mogelijke problemen. Stimulus maakt het mogelijk om onduidelijke, ontbrekende, niet correcte of conflicterende eisen en specificaties vroeg in het ontwerpproces op te sporen, nog voordat de fase van het functioneel ontwerpen start. Hierdoor ontwikkelen systeemarchitecten een set aan requirements van hoge kwaliteit die de basis vormt voor een goed gevalideerd en veilig functionerend embedded systeem. Dankzij Stimulus kunnen ze via een stochastische benadering een cyberfysisch systeem ontwikkelen dat direct klaar is voor gebruik.

‘Het samengaan van simulatie en modellering vormt het hart van onze cognitieve augmented ontwerpstrategie. De overname van Argosim zorgt voor een aanzienlijke versterking van ons aanbod op het gebied van software en tools voor het modelleren en simuleren van embedded systeemarchitecturen’, zegt Philippe Laufer, Catia-ceo bij Dassault. ‘Met steeds strenger wordende wet- en regelgeving staan veel van onze klanten voor een uitdaging als het gaat om alle eisen en regels voor de prestaties en betrouwbaarheid van autonome voertuigsystemen. Het is voor deze bedrijven van cruciaal belang om de specificaties in een zo vroeg mogelijk stadium te valideren, zodat ze hun producten snel op de markt kunnen brengen.’

Dassault gaat de knowhow van Argosim integreren in zijn 3dexperience-platform en de branchespecifieke oplossing Smart, Safe and Connected. Dat laatste pakket wordt met name toegepast in sectoren als transport en mobiliteit, ruimtevaart en defensie, en hightech, voor de ontwikkeling van complexe autonoom functionerende systemen. Denk hierbij aan slimme voertuigen, intelligente huizen en slimme steden.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login