Daf Trucks-moederbedrijf toont zelfrijdende vrachtwagen

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Paccar, het Amerikaanse moederbedrijf van Daf Trucks, werkt met Bosch en NVidia aan zelfrijdende vrachtwagens. De partners hebben al een prototype ontwikkeld van een zelfrijdende truck op niveau vier van de […], wat betekent dat het voertuig niog niet met alle situaties overweg kan en dat er nog altijd een menselijke bestuurder aanwezig moet zijn die zo nodig kan ingrijpen. Op den duur moet dat doorontwikkeld worden tot niveau vijf: volledige autonomie.

De Paccar-vrachtwagen is een eerste resultaat van een nieuw platform dat NVidia en Bosch aan het ontwikkelen zijn voor autonoom rijden, zei NVidia-ceo Jen-Sun Huang in zijn keynote-speech op de Bosch Connected World-conferentie in Berlijn. Ze gebruiken hierbij een nieuwe singlechip-oplossing van NVidia die cpu- en gpu-functionaliteit voor machine learning met elkaar integreert.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login