Daf investeert honderd miljoen in nieuwe lakstraat Westerlo

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Daf bouwt voor 100 miljoen euro een volledig nieuwe state-of-the-art lakstraat in zijn cabinefabriek in Westerlo. Bij oplevering zal het de modernste lakstraat voor vrachtwagencabines ter wereld zijn, voorspelt Daf. Die aankondiging deed de Nederlandse truckbouwer woensdag tijdens een bezoek van de Vlaamse minister voor Werk, Economie, Innovatie en Sport, Philippe Muyters. In de eerste helft van 2017 zullen de eerste cabines de nieuwe, 25 duizend vierkante meter grote lakstraat verlaten. Met de aankondiging concretiseert Daf de plannen die een jaar geleden al naar buiten kwamen.

Daf verwacht dat de vraag naar trucks in Europa de komende jaren verder zal groeien en heeft daarbij als doelstelling zijn marktaandeel in de zware klasse uit te breiden naar 20 procent. Op dit moment fabriceert Daf in Westerlo met 2150 werknemers zo’n vijfhonderd assen en tweehonderd cabines per dag, bestemd voor de zware en middelzware trucks die in Eindhoven en het Britse Leyland van de band komen.

Daf-president-directeur Harrie Schippers: ‘De nieuwe lakstraat is noodzakelijk om onze plannen te verwezenlijken om zowel binnen als buiten Europa verder te groeien. Deze investering is natuurlijk ook goed nieuws voor de Daf-medewerkers in Westerlo. Daf toont daarmee immers het vertrouwen in de toekomst van zijn fabriek in België.’

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login