Cortex-M0 en -M4 samen in een NXP-chip

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

NXP heeft een nieuwe familie van asymmetrische multicore microcontrollers onthuld voor toepassingen met een sterke DSP-component. Deze LPC4000-controllers combineren een Arm Cortex-M0-core, een relatief simpele variant van de processorarchitectuur, met een Cortex-M4, een smaak die gericht is op DSP-achtige toepassingen. De controllers zijn geschikt voor automotivetoepassingen, embedded audio, industriële automatisering, medische systemen, motorcontrole, robotica en stroombeheer.

De M4-architectuur, die Arm in februari onthulde, beschikt onder meer over een MAC-operatie in een enkele klokcyclus, SimD en een floating point-unit (FPU). Dat maakt de processor geschikt voor digitale signaalbewerking. Tegelijkertijd zijn standaard microcontrollerfeatures als low-power-modi en de Thumb(2)-instructieset beschikbaar. In de multicoreset-up van NXP neemt de M0-core het het verschuiven van data en de I/O-taken voor zijn rekening, zodat de M4 zich volledig kan wijden aan het rekenwerk.

De LPC4000-familie beschikt ook over een 256 bit brede Flash-geheugenarchitectuur. Dat reduceert het aantal fetch-bewerkingen en daarmee het stroomverbruik. Daarnaast bieden de controllers een flinke SRam-opslag van 264 kbyte.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content