Coalitiepartijen wel te porren voor hyperloop-testtraject

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De Kamerfracties van CDA, D66 en VVD voelen er wat voor om geld uit te trekken voor een hyperloop-testtraject. Een haalbaarheidsstudie in opdracht van de vorige minister van Verkeer en Vervoer Melanie Schultz van Haegen concludeerde dat Nederland een testbaan van vijf kilometer kan aanleggen voor 120 miljoen euro. Dit geld zou uit publieke en private bronnen kunnen worden bekostigd. Met zo’n traject kan bedrijvigheid rondom hyperloops naar Nederland worden gelokt. Verschillende bedrijven en lagere overheden schaarden zich al achter het voorstel.

Tijdens de behandeling van de begroting voor Infrastructuur en Waterstaat sloten de Kamerfracties van de drie regeringspartijen zich hierbij aan, schrijft Financieel Dagblad. Ze pleitten ervoor het initiatief ruim baan te geven en te ondersteunen met overheidsgeld. Alleen de ChristenUnie liet zich niet uit over het initiatief.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login