Cloos sluit Nederlandse vestiging en opent in België

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De Duitse constructeur van lasmachines en -robots Cloos sluit zijn Nederlandse vestiging in Almere. Om zijn klanten in de Benelux toch lokaal te blijven ondersteunen, opent het een nieuw kantoor in het Belgische Tienen. Dat meldt Vraag en Aanbod. ’Nederland wordt nu bediend vanuit België‘, aldus Danny Welkenhuyzen, directeur van Cloos Benelux in de handelskrant. ’De relatie met onze klanten verandert verder niet. De medewerkers van Cloos Nederland blijven in dienst. Het dealernetwerk dat Cloos Nederland heeft ingezet, blijft vooralsnog gehandhaafd. In oktober dit jaar moet de reorganisatie zijn afgerond.‘

De verhuizing is onderdeel van een reorganisatie waarmee Cloos zijn positie wereldwijd wil verbreden en uitbouwen. Over vijf jaar moet de omzet zijn gegroeid naar 200 miljoen euro. Nu is dat nog 90 miljoen. Bovendien wil het zich nadrukkelijker richten op de Bric-landen. In Brazilië, China en India bouwt het al diverse productielocaties.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login