Checker 232 inspecteert kleine details over brede zone

Clara Dorrepaal
Leestijd: 1 minuut

Cognex, leverancier van machinevisiesystemen en visiesensoren, introduceert de Checker 232-visiesensor. De Checker 232 is ontworpen om kleine elementen over een brede zone te inspecteren. Hij kan tot 1.500 deeltjes per minuut detecteren en inspecteren en is daarmee geschikt voor snelle productielijnen. De sensor is geschikt voor inspectie van kleine elementen op grote objecten, bijvoorbeeld clips en veren op automobielassemblages. De Checker 232 is ook geschikt voor situaties met grote werkafstanden als de sensor ver van de te inspecteren zone moet staan.

Anders dan traditionele sensoren kent de Checker geen bovengrens voor het aantal te detecteren deelelementen. Het apparaatje gebruikt multi-image-analyse om zonder externe impulsen te kunnen bepalen of een onderdeel aanwezig is. De installatie wordt hiermee eenvoudiger, zodat de sensoren elementen in verschillende posities langs de productielijn kunnen volgen. Dit voorkomt onnauwkeurige plaatsing van onderdelen en maakt consistente, getimede pass/fail-resultaten mogelijk.

De sensoren zijn klein en bieden IP67-bescherming. Checker 232 voegt zich bij de drie bestaande modellen in de 200-serie: de Checker 200 voor deeltjesdetectie, de Checker 201 voor deeltjesdetectie en inspectie en de Checker 202, die ladderlogica toepast wanneer meer complexe pass/fail-beslissingen moeten worden genomen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login