Ceratec kiest voor groei, maar laat zich niet gek maken

René Raaijmakers
Leestijd: 10 minuten

Steven Visser nam in 2018 een meerderheidsbelang in Ceratec, het bedrijf dat in 1983 door zijn vader en moeder was gestart. Tegen High-Tech Systems Magazine vertelt hij voor het eerst over de verrassende vraag van zijn ouders om de onderneming voort te zetten en over wat hij met Ceratec wil.

Hij maakte vanaf zijn twaalfde in vakanties machines schoon en deed later ook simpel productiewerk. Maar toen Steven Visser tijdens zijn studietijd in Groningen een telefoontje kreeg van zijn ouders met de vraag of hij het bedrijf wilde overnemen, was hij toch wel verrast. ‘Mijn ouders werkten altijd hard’, zegt Visser, ‘maar het verhaal was altijd dat ze de tent op een gegeven moment zouden verkopen.’

In een tijd waarin de hightech van toeleveranciers groei eist en private equity klaar staat om elk beschikbaar maakbedrijf in te lijven, is het bijzonder om te zien dat er nog familiebedrijven zijn waarvan de opvolger het lef heeft om de zaak voort te zetten. Steven Visser werd onverwacht geconfronteerd met de vraag of hij Ceratec wilde voortzetten, maar na een paar maanden bedenktijd zei hij ‘ja’.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login