Caterpillar sluit fabriek Charleroi

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Caterpillar heeft bekendgemaakt dat het overweegt zijn fabriek in Gosselies, nabij Charleroi, te sluiten. Het Amerikaanse bedrijf wil de productie van constructiemachines overhevelen naar Grenoble en andere sites buiten Europa. Hoewel de knoop officieel nog niet is doorgehakt, is het persbericht een teken aan de wand. Een sluiting van de Belgische site zou het ontslag betekenen van zo’n tweeduizend medewerkers.

Het slechte nieuws komt niet geheel uit de lucht vallen. In 2013 schrapte Caterpillar al 1400 van de 3700 banen. Ook toen bestond er al vrees voor het voortbestaan van de Waalse fabriek. Vorig jaar kondigde het bedrijf een grote reorganisatie aan waarbij het sowieso vier- tot vijfduizend arbeidsplaatsen zou schrappen. Caterpillar waarschuwde al gelijk dat het aantal wel eens zou kunnen oplopen tot tienduizend en de sluiting van enkele productiefabrieken in 2018. Gosselies is nu slachtoffer van die plannen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login