Can in Automation start belangengroep servicerobots

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Non-profitorganisatie Can in Automation (CIA) heeft de Canopen Sig opgericht rondom servicerobots. De deelnemers hebben afgesproken om de koppeling tussen de Robot Technology Component-specification (RTC) en de Canopen-netwerktechnologie te standaardiseren. Producenten van servicerobots kunnen dan eenvoudig gebruikmaken van kant-en-klare Canopen-componenten zoals motion-controllers en sensoren. De robotapplicatiesoftware hoeft alleen te RTC-functies aan te roepen, de achterliggende communicatie met Canopen blijft verborgen voor de ontwikkelaars.

De Canopen Sig zal zich ook richten op de ontwikkeling en het onderhoud van aanbevolen werkwijzen om bestaande Canopen-profielen toe te passen in servicerobots. CIA heeft bijvoorbeeld profielen voor batterijen en opladers, encoders, motion-controllers en sensoren. Als dat nodig blijkt te zijn, doet de belangengroep hetzelfde voor subsystemen zoals grijpers en meerassige controllers.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login