Bronkhorst en Phix werken samen aan massa-assemblage flowsensoren

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Bronkhorst High-Tech werkt samen met fotonica-verpakkingsfoundry Phix om zijn mems-gebaseerde massastroomsensoren en -controllers in grote volumes te laten assembleren. De assemblage van mems-chips tot functionele modules omvat vergelijkbare apparatuur en processen als die worden gebruikt in de verpakking van fotonische geïntegreerde schakelingen (pic’s), zoals wire bonding en flip-chipassemblage. In een nauwe samenwerking zijn de partners erin geslaagd een geautomatiseerde, grootschalige productiestroom van devices te ontwikkelen met ‘ongekende nauwkeurigheid en herhaalbaarheid’, aldus een persverklaring.

Mkb-ontwikkelaars van zowel mems als pic’s lopen vaak tegen hetzelfde probleem aan wanneer hun eerste prototypes uitgroeien naar meer volwassen producten en ze in grotere volumes moeten produceren. Vooral assemblage en testen worden vaak over het hoofd gezien, hoewel deze stappen cruciaal zijn voor producten om hun volledige commerciële potentieel te bereiken. Phix, opgericht in 2017, wil dit probleem aanpakken door flexibele assemblageservices voor mems- en pic-apparaten aan te bieden.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login