Brainport wil financiële steun voor startups

Jessica Vermeer
Leestijd: 1 minuut

Veel startups in de Brainport-regio hebben als gevolg van de coronacrisis dringend behoefte aan financiële noodhulp. Deze bedrijven kunnen geen beroep doen op bestaande noodhulp zoals aangekondigd door de Nederlandse overheid, stelt Brainport Eindhoven-directeur Paul van Nunen in Eindhovens Dagblad.

Om in aanmerking te komen voor het huidige steunmaatregelen moeten bedrijven laten zien dat ze een plotselinge omzetdaling ervaren. Van Nunen legt uit dat tientallen startups binnen zijn regio daar niet toe in staat zijn, omdat ze nauwelijks geld verdienen. Toch ondervinden deze bedrijven financiële problemen door de coronacrisis. Investeerders trekken hun steun terug of schorten hun steun op, vaak omdat ze deze financiële middelen nodig hebben om hun eigen bedrijf overeind te houden.

Zonder financiële steun kan de crisis verschillende veelbelovende bedrijven doen instorten. Van Nunen hoopt dit te voorkomen. ‘Samen met de gemeente Eindhoven, de regionale overheid, de provincie en de banken zoeken we naar een noodoplossing voor deze startups, maar ook voor de zelfstandigen, de horeca en het mkb’, vertelt hij aan ED.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login