Brainport Industries Campus krijgt boost met inbreng Festo

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Brainport Industries en Festo hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Beide partijen zijn overeengekomen om nauw samen te werken aan de nieuw te ontwikkelen Brainport Industries Campus waar de fabriek van de toekomst gerealiseerd gaat worden. De ondertekening gebeurde op de Hannover Messe in aanwezigheid van EZ-minister Henk Kamp.

ā€˜De Nederlandse hightechindustrie is een wereldleidend ecosysteem, waarin standaarden worden ontwikkeld op het gebied van industriĆ«le innovatie en waardeketenintegratieā€™, schrijven de partijen in een communiquĆ©. ā€˜Voor de komende vier tot vijf jaar zien we een sterk push-pull-effect tussen semicon, de Nederlandse hightechindustrie en andere industriĆ«le segmenten. Customization en systeemarchitectuur zullen worden overgenomen door andere industrieĆ«n waarbij energie-efficiency, elektrische automatisering en cyberfysieke systemen in toenemende mate worden geĆÆntegreerd in (toekomstige) productielijnen.ā€™

Brainport Industries werkt met marktleiders en sterke innovators om de nieuwe Brainport Industries Campus (BIC) op te zetten. Conceptueel is de BIC vergelijkbaar met de High Tech Campus (HTC): bedrijven werken er samen en delen faciliteiten. Maar waar de HTC de nadruk legt op r&d en productontwikkeling, richt de BIC zich op de maakindustrie. Het nieuwe bedrijfsterrein is ā€˜nadrukkelijk ingestoken om anders te gaan samenwerken en zo innovatie te bevorderenā€™, aldus een factsheet over het project. Ook dient de BIC als nationaal en internationaal uithangbord voor de Nederlandse maakindustrie.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login