B&R brengt Automation Studio 4 uit

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

Na een intensieve testfase met pilotklanten heeft B&R versie 4 uitgebracht van Automation Studio, zijn geïntegreerde ontwikkeltool voor industriële automatisering. Het pakket maakt het mogelijk om controllers, drives, communicatie en visualisatie in één omgeving te configureren. Versie 4 is helemaal opnieuw ontworpen met het oog op hoge kwaliteit, lage engineeringkosten en korte time-to-market, aldus het Oostenrijkse bedrijf.

De nieuwe System Designer-tool biedt een visuele editor en echte weergave van de componenten, waardoor hardware gemakkelijker, sneller en met minder fouten is te configureren. Ook voorziet het gereedschap in een automatische systeemcontrole en configuratie van basisinstellingen, zoals handige functies voor hergebruik van complete systeemdelen. Dit vereenvoudigt de ontwikkeling van modulaire machines met varianten en opties.

Via een Eplan Electric P8-interface kunnen ontwikkelaars Ecad-projecten bidirectioneel integreren met hardwareconfiguraties in Automation Studio. Dit vermindert de hoeveelheid werk drastisch en elimineert potentiële fouten die voortkomen uit het bijhouden van dubbele brongegevens. Soortgelijke interfaces naar simulatieprogramma‘s maken het mogelijk applicaties automatisch te genereren uit simulatiegegevens, om zo de ontwikkelresultaten in een vroeg stadium te kunnen testen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content