Bosch Rexroth realiseert stabiele omzet in 2019

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Bosch Rexroth heeft zich in 2019 goed staande gehouden ondanks moeilijke omstandigheden en een sterke daling van de inkomende orders. Met 6,2 miljard euro blijft de omzet stabiel op het recordniveau van 2018. De onderneming profiteerde van een solide kernactiviteit in de hydrauliek en focuste zich op de verdere uitbreiding van het productaanbod in de fabrieksautomatisering als een belangrijke deuropener voor nieuwe markten.

‘We kijken positief terug op 2019’, aldus Rolf Najork, bestuursvoorzitter van Bosch Rexroth. ‘Gezien de onstabiele markten en de merkbare economische vertraging was dit zeer goede resultaat allesbehalve zeker. Het laat zien dat onze brede positionering met verschillende divisies een groot voordeel is en dat we met onze structurele aanpassingen de juiste koers hebben uitgezet.’

Bosch Rexroth verwacht dat de activiteiten in alle regio’s en sectoren in het huidige boekjaar 2020 zullen afnemen als gevolg van de algemene economische zwakte en de structurele verandering in de klantsectoren die nauw verbonden zijn met de automobielindustrie. De orderontvangst daalde in de loop van 2019 met 20,3 procent.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login