Beursexit Océ nabij

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Canon kan de voorbereidingen in gang gaan zetten om Océ van de beurs te halen. Na lang tegenstribbelen heeft de Bermudaanse investeerder Orbis zich onlangs gewonnen gegeven en zijn Venlose belang verkocht aan het Japanse concern. Dat heeft nu 98,83 procent van het totale uitstaande aandelenkapitaal in handen, voldoende om gesprekken te kunnen beginnen over de procedure tot beëindiging van Océs beursnotering. Binnenkort zullen de Japanners ook een uitkoopprocedure starten om de resterende aandelen te verwerven.

Het is altijd Canons intentie geweest om Océ volledig in handen te krijgen, al sinds de lancering van zijn bod begin 2010. De 8,60 euro per aandeel kon echter niet alle aandeelhouders bekoren. Enkele investeerders vonden de geboden prijs te laag en weigerden te verkopen. Waar het Engelse hefboomfonds Hermes een paar maanden later alsnog overstag ging in het belang van zijn cliënten, bleef Orbis tot voor kort dwarsliggen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login