Belgische The Rotating Company neemt Franse sectorgenoot over

Tom Cassauwers
Leestijd: 1 minuut

The Rotating Company neemt het Franse RMEI over, een expert in industriële roterende machines uit Compiègne. Daarmee versterkt The Rotating Company, voordien bekend als Motoren Francoys, haar positie in Frankrijk.

RMEI bestaat meer dan dertig jaar, en specialiseert zich in reparaties, diensten op locatie en verkoop van elektromotoren, tandwielkasten, frequentieregelaars, elektrische pompen en ventilatoren.

Dat ligt in lijn met het werk van The Rotating Company, dat werkt rond technologieën zoals elektrische aandrijvingen, industriële pompen en, zoals de naam al suggereert, roterende machines. De groep ontstond uit de overname van Pump Fleet Services door Motoren Francoys in 2020.

‘RMEI is een verdeler van een aantal merken die nog niet in ons aanbod zaten’, stelt ceo Emmanuel Buyck aan Engineeringnet.be. ‘Op die manier kunnen we ons gamma dus verder verruimen en tegelijk een grotere voorraad aanleggen. In tijden waar de toeleveringsketen onder druk staat, worden we dus minder afhankelijk van externe leveranciers.’

Door de overname stijgt de omzet van The Rotating Company naar 15 miljoen euro en stellen ze zo’n 65 werknemers tewerk.