Belgische landbouwmachinebouwers investeren in Oekraïne

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Vijf Belgische landbouwmachinebouwers en sectorfederatie Agoria bestuderen de opening van een kenniscentrum, het Belgian Agrarian Center, in het Oekraïense Dengi. De bedrijven willen er Belgische landbouwtechnologie promoten en beurzen, seminars en demo‘s organiseren. De vijf bedrijven zijn AVR, Delvano, Dezeure, Gilles Clermont en Steeno. Deze week zullen ze aanwezig zijn op een economische missie om Oekraïense partners te ontmoeten.

Met een importcijfer van meer dan 211 miljoen euro is Oekraïne een belangrijke handelspartner voor België. Sinds 2000 en ondanks de crisis vervijfvoudigde de export van Belgische producten naar Oekraïne. Een van de belangrijkste exportproducten zijn landbouwmachines. In vijf jaar tijd steeg deze export naar Oekraïne van 4,5 miljoen naar 37,5 miljoen euro.

Agoria en de vijf landbouwmachinebouwers willen deze relatie uitbouwen. Onder de naam Belgian Agrarian Technology Group (Bat Group) en in samenwerking met exportorganisaties als Awex en Fit bundelen ze hun krachten en investeren ze in dit land dat bekend staat als de graanschuur van Europa. De Bat Group zal de Belgische knowhow op het vlak van land- en akkerbouw en veefokkerij promoten via aanwezigheid op beurzen en het organiseren van seminars.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content