Belgische deelname Franse toeleverbeurs Midest 2009 groeit

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

België is gastland op Midest 2009, een van de grootste internationale toeleveringsbeurzen (17 tot 20 november 2009). Meer dan zeventig Belgische ondernemingen zijn present in Parijs. ’Ondanks de crisis tellen we dit jaar meer Belgische exposanten dan bij de vorige edities‘, zegt Agoria, de Belgische federatie van de technologische industrie, die onder meer toeleveranciers in de metaalverwerkende sector vertegenwoordigt. Dit is volgens de vereniging een onmiskenbaar teken dat Midest de plaats bij uitstek is om contacten te leggen en om zich een algemeen beeld van de markt te vormen.

Frankrijk is voor veel Belgische ondernemingen een van de belangrijkste afzetmarkten. De Belgische toeleveringssector realiseert ongeveer 12 miljard euro omzet waarvan de helft op exportmarkten. De sector telt 1300 ondernemingen die samen 34.700 werknemers in dienst hebben.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login