Belgisch fonds van 42 miljoen voor industriële start-ups

Jessica Vermeer
Leestijd: 1 minuut

De Waalse groep John Cockerill lanceert Industrya, een investeringsfonds ter waarde van 42 miljoen euro. Het fonds moet dienen als incubator en accelerator voor start-ups en scale-ups in de industriesector. 22 miljoen komt van initiatiefnemer John Cockerill. De overige 20 miljoen wordt ingelegd door de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM), de Waalse investeringsmaatschappij SRIW, het Luikse investeringsfonds Noshaq en het Limburgse investeringsfonds LRM met elk 5 miljoen euro.

Het doel van Industrya is investeren in gedurfde, innovatieve start-ups en scale-ups die vorm willen geven aan de industrie en de wereld van morgen. Via zijn oprichters biedt het fonds deze bedrijven toegang tot een netwerk van expertise en geavanceerde technologieën en tot industriële markten en ecosystemen. Zo krijgen ze de kans industriële en financiële klanten en partners te ontmoeten en samenwerkingen op te zetten. Industrya biedt de start-ups en scale-ups ook huisvesting en co-workplekken bij de incubators of accelerators van zijn partners in Brussel, Genk, Luik of Parijs.

Industrya richt zich op b2b- of b2b2c-start-ups en -scale-ups met een sterk groeipotentieel die actief zijn in de sectoren van de energietransitie, industrie 4.0, smart manufacturing en nieuwe materialen of die strategische oplossingen bieden voor de ontwikkeling van industrie 4.0, zowel op Belgisch als op Europees niveau.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login